19 juuni 2024

Esita oma idee seenesõprade ühisürituseks sügisesel "Seenenäitusel"

Seenehooaeg on juba vaikselt hoogu kogumas ja ka meie teeme muuseumis ettevalmistusi septembris seente tipphooajal toimuvaks traditsiooniliseks seenenäituseks.

Igal aastal külastab seenenäitust tuhandeid huvilisi, keda ühendab siiras soov seente kohta rohkem teada saada. Näitusel on saanud heaks tavaks võimalus määrata konsultantide abiga enda kaasavõetud seeni või minna mükoloogi juhtimisel seeneretkele. 

Kuna huvi seente vastu on nii suur ja juttu jätkub näitusel tihti pikemaks, soovime tänavu luua näituse juurde ruumi ja aega ka seeneentusiastide omavaheliseks kohtumiseks

Selleks kutsume kõiki seenesõpru pakkuma välja oma ideed:

  • Milline sündmus võiks seenenäituse ajal seenekogukonnale toimuda?
  • Või millise sündmuse korraldamisel sooviksid lausa ise käed külge panna?

Millised on võimalused?

  • Kogukondliku seenesündmuse toimumise aeg ja koht: 12.-22. septembril Eesti Loodusmuuseumi ruumides või “Seenenäituse” telgis õhtupoolikutel või nädalavahetustel.
  • Sina pakud idee!
  • Muuseumitiim vaatab pakutud ideed üle (pidades silmas nii idee teostatavust seenenäituse raames kui populaarsust kommentaariumis) ning aitab nõu ja jõuga ühe pakutud idee päris sündmuseks ellu viia. 
  • Sul on idee autorina võimalus osaleda oma pakutud sündmuse planeerimisel ja elluviimisel! 
  • Sündmuse konkreetne formaat lähtub juba ideest endast.

Oma idee saad pakkuda välja Eesti Loodusmuuseumi Facebooki lehel seenenäituse ühisürituse postituse kommentaariumis. Samuti saad pöialt visates 👍 avaldada toetust teistele lemmikutele ideedele.

Ootame põnevusega teie mõtteid kommentaariumisse 4. augustiks 2024. Olgu see vestlusõhtu, seente tundmise õpituba või marinaadide maitsmine!

Korraldame koos ühe ühise seenesündmuse!